Blog indlæg om Succes af Søren Lynge
"

En historie om Succes af Søren Lynge

Jeg mødte engang en mand, han var så fattig, at det eneste han havde var penge.

"En meget rig mand sendte en dag sin søn ud til et fattigt landsby samfund i Afrika. Formålet var, at vise sønnen hvordan og hvad, det ville sige at være fattig. Sønnen tilbragte noget tid i Afrika sammen med en meget fattig familie. Da han kom hjem igen, spurgte faderen sin søn om, hvordan turen gik. 

Sønnen svarede: “Det var fantastisk, far”.

Faderen var forundret, “Hvad har du lært af turen, siden du mener det var en fantastisk tur?” 

Sønnen: “Jeg har lært: 

Vi har en swimmingpool - men de har en store søer.
Vi har udendørs lys - men de har hele stjernehimlen.
Vores have er stor - men deres have når hele vejen til horisonten.

Vi har tjenestefolk der servicerer os - men de servicerer hinanden.

Vi bruger penge – men de bytter varer og ydelser.
Vi køber vores egen mad - men de dyrker deres egne fødevarer,
Vi har mure omkring vores hus for at beskytte os - de har familie og venner der passer på hinanden,

Vi ejer et lille stykke jord - men de bor på marker der strækker sig lige så langt øjet rækker,

Vi beklager os  - men de er taknemmelige,

Faderen var mundlam. 

Sønnen: “ Far du fik mig virkelig til at indse, hvor fattige vi egentlig er”."

 

Hvordan måler vi succes?

Som børn starter vi med, at leve livet med en intention om at blive rige, få berømmelse og succes. Mange mennesker vil gerne have en personlighed som andre ser op til. Men for langt hovedparten udmønter det sig oftest med slag efter slag, som ender med, at holde dem tilbage resten af livet. Deres sande potentiale når derfor aldrig, at komme frem. 

Alle mennesker slæber denne tunge byrde på ryggen - DEN byrde der indeholder fortidens oplevelser. For nogle er det succes oplevelser, men for andre er det sjæle-ar eller negative oplevelser som tynger så meget, at det holder en tilbage. Dette kan være skilsmisse, stress, konkurs, sorg, fald, bedrag, ensomhed, svigt m.m.

Selvom vi i det tyvende århundrede kvit og frit kan læse os til oceaner af gode råd og genveje til succes, ser man trods det alligevel, at flere og flere danskere når pensionsalderen som insolvente, ensomme, deprimeret og med mislykkede ægteskaber i bagagen. 

Hvad er det, der gør forskellen på succes og fiasko?

Det sidste 20 år har jeg dedikeret alt min arbejdstid, på at finde årsag og viden om forskellen på en ”high performer” - en person der altid oplever succes, mens andre aldrig bliver andet end en ”low-performer” - en person der altid oplever fiasko og ikke selv formår, at finde nøglen til at udvikle sit potentiale og gøre sig selv til en personlig succes.

Lyngemetoden fandt vi ud af, at ”high-performers” har mange fællestræk. Vi opdagede, at vejen til succes skal findes i flere aspekter. Herunder gode vaner, værdier, sunde karaktertræk, positive optimistiske tanker, nedskrevne konkrete mål, sunde relationer, mentorer der taler ind i deres liv og stiller dem til regnskab for deres være og handlemåde, en højere grad af selvdisciplin m.m. 

”Low performers” har modsat også samme fællestræk. Deres fokus er bare på dårlige vaner, negative tanker, forkerte værdier, fokus på dem de ikke bryder sig om. Konklusionen er, en stor mængde biologiske mekanismer i hjernen der adfærdsregulere dem til fald. 

Med andre ord, man bliver som dem man vandre med. Hvis du har valgt at sidde på bænken og drikke øl med vennerne hver dag så bliver du som dem - men omvendt, vælger du at vandre med sunde interesser så bliver du, som det eller som dem.

Hvad er det der gør, at nogen bare lykkes bedre end andre?  Igennem mit arbejde og mange års erfaring, er jeg kommet frem til følgende: 

Forkert fokus 

Mange af de mennesker jeg har mødt igennem livet, har været meget fokuseret, imponeret og meget duperet over andres talenter. Hvad de formår, hvordan de ser ud, hvad de ejer og hvordan de kan imponere på den store scene.

Ligesom drengen fra Afrika aldrig blev imponeret over dette - gør jeg det heller ikke. Mange mennesker prøver generelt, at fremstille sig selv som værende perfekte, med overskud og perfekt ydre. Men sandheden er oftest anderledes.

Lige fra forretningsmanden i det pæne jakkesæt, til de unge på Paradise Hotel som har sex inden de giver hånd eller til idoldyrkelsen af en kvinde på Amager med Europas største forlygter. Ubevidst opsøger vi det ydre og vi opsøger ubevist det der fascinerede os men glemmer, at vi aldrig kender eller komme til at kende disse mennesker. Mange fanges af smukke smil, kroppe, bryster, dyre ure, flotte biler, rigdom.

Hvis man hviler i sig selv, vil oplevelsen af ovenstående altid ofte være et luftkastel. 

Se på frugterne 

Jeg har altid søgt oplevelsen af frugten i andre menneskers liv.

Succes for mig, er altid de frugter som vores liv producerer. Hvad kan udfaldet af vores succes inderst inde betyde? Er du sød mod andre, er du tro mod din familie, hjælper du dem der har mindre end dig selv, er du nærværende, er du loyal overfor din familie, dine venner, elsker du mennesker, som ikke elsker dig først, er du overbærende, ser du potentiale i mennesker der ikke er som dig selv, prioriterer du at møde mennesker i øjenhøjde med kærlighed og imødekommenhed? 

En frugt kendetegnes ved, at den har frø. Den spreder frø på dens vej og den reproducerer sig selv. Succes for mig er, at så det lille frø ind i mennesker, så det kan gro og spire og forhåbentlig udmønte sig til succes i deres liv.

Når jeg engang skal af veje, så ønsker jeg ikke at folk tænker, "Søren Lynge var det ikke ham der boede i det store hvide hus i Ballerup?" Anderledes vil jeg istedet ønske, at folk tænker "Søren Lynge var det ikke ham der hjalp dig/mig ud af dit misbrug, depression, eller gav dig nøglen til et succesfuldt og måske endda et nyt værdifuldt liv, ham der hjalp dig, da alle andre var imod dig?"

Rigdom, succes og berømmelse er fantastisk, men vigtigere er det, hvilke frugter vi kan høste af det. Succes ender måske i kaos, problemer m.m.  Særligt hvis ikke det forvaltes på en sund måde. Hvad kan man bruge det hele til, hvis man på sin vej efterlader sårede mennesker, en splittede familie, knuste drømme, knuste hjerter m.m?

Drengen i Afrika opdagede, at folk så livskvalitet og glæde på et andet niveau end han selv gjorde - penge bliver til serviceydelser, alarmer bliver til venner, lys bliver til himmel, have bliver til horisont.

Penge er for mig værdiløse hvis ikke jeg kan berige dem ind i andres liv. Jeg søger altid nogle, at dele det med. Jeg søger en ukompliceret tilværelse og den opnås bedst ved, at være en person der deler. Succes er langt bedre, at nyde i lyset af at ens frugter har spredt sig til en bedre verden.

Succes har aldrig været en prioritet eller en ingrediens til, at give mig selv et bedre liv, på bekostning af andre. Succes er for mig langt vigtigere, at så ind i andres liv og så efterfølgende sole sig i deres succes. Lykkedes det, så er vejen belagt til et bedre liv og et større potentiale i ens eget liv. 

Den livsstil har jeg med succes, praktiseret i snart 20 år, og jeg har modtaget velsignelser tifoldig tilbage på alle niveauer i alle aspekter i mit eget liv.

Da jeg i 2013 valgte, at holde den første “Søren Lynges gratis jul” var det for give mennesker i nød og ensomme muligheden for, at holde en dejlig jul hvor de selv ville få muligheden for, at være i fokus. Meningen var, at jeg ville invitere 20 mennesker til jul. Det endte med at min impulsive invitation på Facebook fik 1,3 millioner likes, 37.500 delinger og over 4.000 personlige henvendelser. Det greb om sig, i et omfang jeg aldrig nogensinde havde set komme. Vi holdte en fantastisk jul for over 100 mennesker og børn. Følelsen af succes kom ikke kun med dette, den levede længe efter - i nye relationer, døre der blev åbnet, mennesker der fandt kærligheden igen, børn der fandt nye legekammerater osv.

Succes for mig er, at hjælpe mennesker nemmere, mere problemfrit og lykkeligere gennem livet. Det sker igennem Lyngemetoden, bøger, personlige successamtaler og Stand-up foredrag. Denne proces foregår via videnskabeligt dokumenterede værktøjer, som er præsenteret på en letforståelig og underholdende måde – mit klare overordnede mål er; at udvikle menneskers evne til at få mere succes i livet.

 

Så din succes er min succes 

For mig er det vigtigt, at være et menneske der udvikler, beriger og forvandler mennesker liv.

Dette gør jeg igennem dokumenterede redskaber.  Jeg ønsker, at være et forbillede for en succesfuld kultur berigelse i det Danske samfund.

Jeg ønsker, at være som mit eget forbillede - En mand med en sand og opnåelig integritet, som beriger millioner af menneskers liv hver eneste dag.

 

5 råd, som med garanti vil give dig mere succes i livet

Vær tro over for dine sande værdier. Lad dine værdier ligge til grund for alle  beslutninger i dit liv. Lad dem gennemsyre alle dine beslutninger og prioriteter i livet. Lad dem være dit moralske kompas. Træf ikke dine beslutninger ud fra hvad du føler for, men vær værdistyret og baser dine valg ud fra dine sande kerne værdier. 

  1. Nyd dit liv. Du lever kun en gang. Der findes andet i livet end, at gå på arbejde, skynde sig hjem og lave mad og gå i seng og gentage processen i 50 år. Se verden, mød mennesker, vær taknemmelig og velsign mennesker på din vej. Vær den ultimative livsnyder. Hele mit hjem er indrettet til velvære og nydelse for andre mennesker.
  2. Find din unikke måde, at opsamle energidepoter til glæde og mentalt overskud. Dyrk motion dagligt, vær god ved din krop, rejs og træn minimum 30 minutter hver dag og nyd en frigivelse af sunde endorfiner. 
  3. Vær ikke forblindet af overfladisk rigdom og succes. Vær i stedet som drengen i Afrika, der værdsætter sande værdier som nærvær og ægte venner. Hjælp mennesker på din vej. Se ikke på andre som konkurrenter men i stedet som samarbejdspartnere til, at berige dig selv og andre.
  4. Vær taknemmelig for det du har. Hav en daglig mantra, af taknemmelighed for minimum fem forskellige ting hver dag. Husk at du ikke er et færdigt produkt. Du er kun, i en proces. Acceptere denne proces med de knubs livet giver. Fokusere kun på det, der er i din kontrol at ændre og giv slip i tanker og i sind, på det der er udenfor din kontrol. 
  5. Find din niche i livet og vær den bedste. Gå tidligt i seng, Stå tidligt op og være flittig. Uddan dig og opsaml viden igennem hele livet. Vælg en kontinuerlig flow af inspiration og viden til din rygsæk. Tag de tungeste opgaver først hver dag. Alliere dig med de bedste. Vandre med de gode.

 

Held og lykke i vejen mod succes og husk at lære af dem, der er bedre end dig selv. 

Søren Lynge
Ekspert i Mental Sundhed - Forfatter og foredragsholder

 

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.