Klimadepression - af Michelle Bach
"

Klimadepression - af Michelle Bach

 

 Jeg vil gerne fortælle dig en historie om Nanna, som vi har arbejdet med i Lyngemetoden. 

Ud af til var Nanna den perfekte kvinde på Instagram - hun lagde massevis af Picture Perfect Instagram billeder ud, men var alting nu virkelig så perfekt??

Da Nanna fik sine to små smukke børn ændrede hun sin livsstil og begyndte, at gå meget op i økologi og miljø. Hun vil give sin børn det bedste, sikre en verden som de kan vokse sikkert op i PLUS - ja så der det jo mega godt ud på Instagram, at gå op i de her ting.

Vi er enige om, at det er en smuk ting, at hun vil sikre verden og miljøet for sine børn.

MEN det tog desværre overhånd.

Nanne begyndte, at bekymre sig så meget, at hendes børn kunne mærke uroen.
Hun så samt læste massevise af dokumentarer og artikler om klimaforurening.

Pludselig begyndte hun at smile mindre, hun kunne ikke komme op af sengen, hun begyndte at snerre og råbe af hendes børn. Hun var ikke længere rigtigt tilstede i nuet med sine børn, fordi hun hele tiden kiggede på sin telefon og bekymrede sig over, hvad hun læste og så.

Nanna endte med, at få en KLIMA-depression. Ja det er der sikkert mange af jer, der aldrig har hørt om før. Men det er faktisk blevet et seriøst problem, at mennesker rammes af depression konkret koblet til, at bekymre sig om klimaforurening.
Det lyder skørt - og giver os et absurd men sandt billede, af hvor vi som mennesker desværre af på vej hen mod.
 
Denne depression var så slem, at hun ikke havde overskud og energi til, at være den mor børnene egentlig havde brug for - nemlig en som kunne lege med dem og møde dem i deres skøre børnefantasier.

Forsker Per Espens Stoknes fortæller i Ted Talk og videnskab.dk, hvordan klima debatten bliver et destruktiv “doom days” parameter, som vi bliver lammet af! 
Når vi fylder os med denne såkaldte “destruktive klimaporno” og så samtidig kører biler, flyver på ferie og spiser kød - så sker der en kognitiv distancering i os, som giver denne massive uro og bekymring inden i os! 

Dette får os samtidig til, at finde på undskyldninger - som: "Jamen min nabo har jo en endnu større bil en mig eller kan lille mig virkelig gøre en forskel!" Og disse undskyldning giver os dårlig samvittighed.

Pointen er: Det er selvfølgelig virkelig godt, at handle på klimaproblemet! Altså f.eks. gøre de lavpraktise ting, som DU kan gøre for, at hjælpe moder jord! F.eks. droppe plastikposerne når du handler og brug miljøvenlig stof net.

MEN lad ikke bekymringerne overtage din hverdag! For så kan dine dage på denne fantastiske jord blive spildt! Nyd i stedet vores jord! Tag dine børn med ud i en smuk skov, lad ipaden ligge der hjemme og leg som vi gjorde, da vi var børn!

Kan du nikke genkendende til, at som denne mor, lader du dine bekymringer sluge din energi og overskud? Det behøver ikke være bekrymring om klima! Men kan være om arbejde, din vægt, hvad andre tænker og mener om dig?

Er du egentlig ikke også godt træt af det?

Så lad dette være startskuddet til en bekymringsfri hverdag med masser af overskud og energi!
Send os en mail til [email protected] med dit telefonnummer så ringer Søren Lynge dig op og giver dig, det kickstart du har brug for!
 
 
 
- Michelle Bach - Rådgiver Lyngemetoden

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.